St. Luke’s Place


The project to renovate a five-storey 19th Century brownstone in New York's West Village concentrated on the idea of connecting the floors of the house. With the introduction of a sculptural open stair in the center of the house, the different living areas are connected together into a sort of 'vertical loft'. - Excerpt from Davidchipperfield.com




Project type: Townhouse Renovation, New York City

Project role: Part of a 2 person NYC site team, I assisted the Project Architect with site survey, landmarks submittal, design, construction documents + details, consultant + contractor co-ordination.

Design Architect: David Chipperfield Architects, London
Team: Louise Brooker, Kevin Carmody, Natalie Cheng (Site Assistant), David Chipperfield, Andy Groarke, Regina Gruber, Takashi Hayatsu, Victoria Jessen-Pike, Kaori Ohsugi, Andrew Phillips (Site Architect), Ada Yvars-Bravo, Miranda Brooks (Landscape)