Sackett Street Exterior




The street facing exposure is the public face of the house, allowing for a commercial gallery with street level access and a separate office above. The garden facing exposure is the private zone of the house, allowing light, space + air to permeate the living spaces. For gatherings and parties, the rooftop can be directly accessed via the concrete stair core without entering the interior. Consideration of entryways, egress paths, and stair circulation allow for a clear separation of the public and private domains.  




This urban infill project promotes low rise urban densification through the interpretation of mixed-use zoning regulations and new basement apartment laws (2019). As NYC moves to turn basement apartments in Brooklyn and other boroughs into legal, safe and affordable housing, Architects have the opportunity to develop new multi family live-work housing typologies.

Project type: Multi-Family Live / Work Units, Urban Infill Concept

Project role: Concept design lead, Architecture + Interiors

Team: Natalie Cheng RA, Tianlan Deng, Ivan Pazos / dox 3d, with APA (Sustainable Design Consultant)